Grønlandsk metode populær blandt publikum under Folkemødet i Bornholm

Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen, som deltager i Folkemødet på Bornholm, var inviteret til en debat med overskriften ”National handleplan for senfølger af seksuelle overgreb”

Under en debat som blev arrangeret af SPOR, frivillig organisation for mennesker med senfølger efter seksuelle overgreb, fremlagde Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen Martha Lund Olsen den metode som man arbejder efter i Grønland. Med i panelet var bl.a folketingsmedlemmerne Karin Nødgaard (Dansk Folkeparti) og Karen J Klint (Socialdemokratiet), der begge var tilbageholdende med at tage ansvar for hvem og hvordan de forskellige myndigheder kunne være ansvarlige for en national handleplan for senfølger af seksuelle overgreb.

Medlem af Naalakkersusisut Martha Lund Olsen, som deltog i debatten, blev populær blandt publikum, da hun udtalte; ”Det kan selvfølgelig godt diskuteres hvilke enhed tiltagene skal være under -  sundhedsområdet, socialområdet eller andet. Det vigtigste vil dog altid være, at der er nogen, der tager ansvar og sætter handling bag ordene. Det har vi gjort i Grønland og det er mit håb at Danmark kan tage ved lære af dette”

For yderligere information kontakt Ministersekretær Hanne Nielsen tlf 539371