Grønland deltager i topmøde om vedvarende energi

Den 14.-15. juni 2016 deltog Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi Mala Høy Kúko i et topmøde om vedvarende energi i Bruxelles.

Topmødets formål er at sætte fokus på mulighederne for vedvarende energi. Grønland er en stærk aktør især indenfor vandkraft:

I Grønland begyndte vi at investere i vandkraft allerede for 30 år siden. I dag kommer over 65 % af vores offentlige elektricitetsforsyning fra fem store vandkraftsværker. Stabil og pålidelig levering af energi til overkommelige priser er et vigtigt bidrag til økonomisk uafhængighed, og Naalakkersuisut er ambitiøse, vi skal have et endnu grønnere Grønland” siger Mala Høy Kúko.

Topmødet er arrangeret af OCTA (Overseas Country and Territory Association), som er en sammenslutning af oversøiske lande og territorier med forbindelse til EU’s medlemslande. Sammenslutningen består af 22 medlemmer, herunder Grønland. Selvom medlemmerne af OCTA er meget forskellige, står de overfor mange af de samme udfordringer. Det betyder, at der er god mulighed for erfaringsudveksling på energiområdet:

OCTA’s medlemmer er alle øer og mange er geografisk isolerede. Vi er sårbare overfor klimaforandringer, og for mange af os er det allerede en hård realitet i vores daglige liv. Grøn energi er nøglen til at mindske de negative effekter af klimaforandringer” fremhævede Mala Høy Kúko på topmødet.

For yderligere oplysninger, kontakt ministersekretær Elise Uupi Kuitse på telefon +45 51150323 eller e-mail eukl@nanoq.gl.