Borgerne ønsker fortsat kommunedeling

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen har holdt borgermøder i Ilulissat, Qeqertarsuaq og Aasiaat i dagene 8.-10. juni 2016, hvor ønskerne om at dele Qaasuitsup Kommunia blev drøftet. Borgmester i Qaasuitsup Kommunia Ole Dorph, kommunalbestyrelsesmedlem Jess Svane og Kristian Broberg ledsagede Formanden for Naalakkersuisut.

Formanden for Naalakkersuisut og Demokratiudvalget besøgte også Kitsissuarsuit, hvor mødet med Demokratiudvalget blev afholdt.

De fremmødte til de tre borgermøder har med ”clickers” svaret anonymt på fem forskellige spørgsmål før og efter konklusionerne fra BDO-rapporten om konsekvenserne af deling af kommunen blev fremlagt. Svarene vil nu blive analyseret.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen siger:

”Vi har fået en rigtig god modtagelse alle steder vi kom til, for at holde borgermøder. Borgerne i Qaasuitsup Kommunia ønsker fortsat at kommunen bliver delt op. Det viser de svar de kom med under møderne.

Jeg har respekt for borgernes ønske om at dele kommunen, som det også står i koalitionsaftalen. Men det har været nødvendigt at belyse konsekvenserne af en deling. Analysen blev fremlagt i Politisk Koordinations Gruppe i sidste uge. Her blev det besluttet, at det nu er op til kommunalbestyrelsen at komme videre med arbejdet. For udover konsekvenserne er der flere holdninger til hvordan kommunen skal deles op. Kommunalbestyrelsen skal komme med en indstilling til Naalakkersuisut, som derefter skal udarbejde et beslutningsgrundlag til Inatsisartut.”

Se billedserie fra borgermøder og andre besøg.

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingschef i Indenrigsafdelingen Martha Abelsen, Formandens Departement, på telefon +299 34 50 00 eller e-mail maab@nanoq.gl.