Børnenes dag 1. juni 2016

Onsdag den 1. juni fejrer vi den internationale børnedag, som er en årlig tilbagevendende begivenhed.

Vores børn og unge er vores lands fremtid. Vi må derfor bruge dagen til at fejre vores børn og unge og sætte fokus på, at de er vores råstof nu og fremtiden. Det er derfor afgørende, at børn og unge vokser op i gode og trygge rammer. Naalakkersuisut er bevidste om, at vi har et ansvar for at skabe gode og trygge rammer for børn og unge” udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen.

Departementet for Familie, Ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen har igangsat en bred vifte af indsatser, der har til formål at forbedre forholdene for udsatte børn og unge. Senest har departementet indgået en samarbejdsaftale med Kommune Kujalleq omkring medarbejderassistance til sagsbehandling i socialforvaltningen, herunder særligt af børne- og ungesager. Endvidere har departementet netop sendt et lovforslag om Støtte til Børn, som skal anvendes til beskytte og yde støtte til børn og unge, i offentlig høring.

I den forbindelse udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen, Martha Lund Olsen: ”Jeg er meget optaget af, at borgerne, særligt børnene og de unge får den hjælp, som de har brug for. Derfor er det også glædeligt, at det nye lovforslag, som skal styrke børnenes rettigheder, er sendt i høring og forventes fremsat på Inatsisartuts efterårssamling 2016.

For yderligere informationer kontakt ministersekretær, Hanne Nielsen, +299 53 93 71