Alle ni prøver var negative

Resultaterne er nu kommet. Alle ni medlemmer af Naalakkersuisut er testet negative for hash

I forlængelse af offentliggørelsen af Naalakkersuisuts National indsatsplan mod hash og i overensstemmelse med koalitionsaftalen afleverede Naalakkersuisut i går urintest til analyse for brug af hash. Formålet med dette var at synliggøre, at Naalakkersuisut har nul-tolerance overfor hash og dermed skal vise sig som rollemodeller.

Resultaterne er nu kommet. Alle ni medlemmer af Naalakkersuisut er testet negative for hash.

Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler: "Hash er ulovligt, det kan ikke siges ofte nok. Jeg forventer derfor, at mit Naalakkersuisut ikke er brugere af hash. Det har været frivilligt for alle medlemmer om de ville afgive en urinprøve, og jeg er glad for, at de alle anser det for vigtigt at gå foran som et godt eksempel med hensyn til deltagelse og ikke mindst som ikke-brugere af hash."

Naalakkersuisoq for Sundhed Doris Jakobsen har taget initiativ til denne testning af Naalakkersuisut i forlængelse af koalitionsaftalen. Hun udtaler:

"Vi har et stort problem med et stigende antal hashmisbrugere i Grønland. Ikke mindst er det meget bekymrende, at antallet af unge brugere er stigende", og fortsætter: "Vi har med National Indsatsplanen mod hash sat fokus på problematikken med hashmisbrug og har mange initiativer i gang på tværs af Naalakkersuisut. Det er vigtigt, at vi som samfund tager ansvar og er med til at forebygge, at vores ungdom starter et misbrug."

Også Naalakkersuisoq for Uddannelse Nivi Olsen ser positivt på testningen: "Naalakkersuisut har sat fokus på hashmisbrug på uddannelsesinstitutionerne ved et lovforslag, der skal sikre institutionernes rettigheder. Det er derfor et vigtigt signal, som vi her sender vores unge medborgere, netop at Naalakkersuisut tager afstand fra hash og ikke er bange for at lade os teste for det.”

Det er forskelligt hvor lang tid efter et hashbrug, at det kan spores i urinen. Men ved en enkel gangs brug er sporingen ca. en uge, mens det ved jævnligt brug kan spores op til seks uger.

For yderligere oplysninger, kontakt fung. ministersekretær Nauja Møller på telefon +299 34 66 05, eller e-mail naum@nanoq.gl