Et møde med 200 figuranter

Naalakkersuisut for Natur, Miljø og Energi møder figuranterne ved LIVEX 2016 øvelsen

Fredag eftermiddag besøgte Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi sammen med flotilleadmiral Torben Mikkelsen fra Forsvaret de 200 figuranter, som skal deltage i LIVEX 2016 øvelsen her i weekenden. Under øvelsen vil de fungere som sårede og strandede passagerer, der evakueres, registreres og hjælpes af de deltagende myndigheder fra både Grønland og Danmark. Halvdelen af figuranterne er lokale borgere fra uddannelsesinstitutioner rundt omkring i Nuuk, mens den anden halvdel består af hjemmeværnsfolk, som er fløjet herop fra Danmark.

”Øvelser som denne er utrolig vigtig for at træne både det danske og grønlandske beredskab, og jeres indsats giver øvelsesdeltagerne mulighed for at afprøve deres færdigheder i praksis. Disse færdigheder og erfaringerne fra øvelsen vil være afgørende, hvis vi en dag står med en virkelig hændelse. At man er beredt, kan redde menneskeliv. Vi kender alle ordsproget: ”Øvelse gør mester”.  Derfor er jeres deltagelse utrolig vigtig og værdsat,” udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Energi til de 200 figuranter.

Øvelsen varer fra d. 28. maj til 1. juni, så der bliver nok at se til for figuranterne, hvis indsats vil være med til at gøre LIVEX 2016 øvelsen til en succes.

 

For yderligere information kontakt departementschef Mette Skarregaard Pedersen, tlf: +299345122 e-mail: mesp@nanoq.gl.