Nikolaj Jeremiassen er ny Naalakkersuisoq

Karl-Kristian Kruse udtræder af Naalakkersuisut og Nikolaj Jeremiassen indtræder som ny Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse, Siumut, har over for Formanden for Naalakkersuisut fremsat ønske om at træde ud af sit hverv som Naalakkersuisoq.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Jeg respekterer Karl-Kristian Kruses ønske om at træde ud, og har taget det til efterretning. Jeg skal benytte lejligheden til at takke Karl-Kristian Kruse for et godt arbejde til gavn for fiskeri-, fangst og landbrugserhvervet samt for det gode samarbejde, vi har haft under hans virke som Naalakkersuisoq.

Karl-Kristian Kruses ønske om at træde tilbage som Naalakkersuisoq betyder, at jeg har besluttet at indstille medlem af Inatsisartut Nikolaj Jeremiassen, Siumut, som ny Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.”

Formanden for Naalakkersuisut har samtidig besluttet at foretage to justeringer i den nuværende opgavefordeling mellem medlemmerne af Naalakkersuisut. Sagsområdet Justitsvæsen flyttes fra det nuværende Naalakkersuisut-område for Natur, Miljø og Justitsvæsen til Naalakkersuisut-området for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender. Sagsområdet International Biodiversitet flyttes fra det nuværende Naalakkersuisut-område for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender til Naalakkersuisut-området for Natur, Miljø og Energi.

Efter de nævnte ændringer af opgavefordelingen er medlemmer af Naalakkersuisut og titler følgende:

  • Kim Kielsen, Siumut, formand for Naalakkersuisut.
  • Randi Vestergaard Evaldsen, Demokraatit, medlem af Naalakkersuisut for Finanser og Råstoffer.
  • Knud Kristiansen, Atassut, medlem af Naalakkersuisut for Bolig, Byggeri og Infrastruktur.
  • Nikolaj Jeremiassen, Siumut, medlem af Naalakkersuisut for Fiskeri, Fangst og Landbrug.
  • Vittus Qujaukitsoq, Siumut, medlem af Naalakkersuisut for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender.
  • Martha Lund Olsen, Siumut, medlem af Naalakkersuisut for Familie, Ligestilling, Sociale Anliggender og Justitsvæsen.
  • Doris Jakobsen, Siumut, medlem af Naalakkersuisut for Sundhed og Nordisk Samarbejde.
  • Nivi Olsen, Demokraatit, medlem af Naalakkersuisut for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke.
  • Mala Høy Kúko, Atassut, medlem af Naalakkersuisut for Natur, Miljø og Energi.

 

For yderligere oplysninger, kontakt ministersekretær Karen Motzfeldt på telefon +299 34 64 58, eller e-mail karm@nanoq.gl, eller ministersekretær Kirsten Enequist på telefon +299 34 56 04, eller e-mail kien@nanoq.gl.