Arctic Circle Greenland Forum afholdes i Nuuk i dagene 17.-19. maj 2016

Islands Præsident Ólafur Ragnar Grímsson er i dag ankommet til Nuuk til afholdelsen af Arctic Circle Greenland Forum. Han blev modtaget i lufthavnen af Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq.
Islands Præsident, Formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen og formanden for Inuit Circumpolar Council Okalik Eegeesiak, åbner forummet i morgen tirsdag 17. maj. Dagsordenen vil omfatte fremtiden for erhvervslivet i Arktis: turisme, skibsfart, luftfart, naturressourcer samt levende ressourcer. Andre sessioner vil fokusere på investeringsmuligheder i Arktis, styrkelsen af oprindelige folk i Arktis, involvering af lokalsamfund samt sundhed og velfærd.
Arctic Circle Greenland Forum arrangeres i samarbejde med Naalakkersuisut – og fokuserer på økonomisk udvikling for de arktiske befolkninger. Forummet afholdes 17.-19. maj 2016 i kulturhuset Katuaq i Nuuk.
Vittus Qujaukitsoq udtaler: ”Grønlands værtskab ved Arctic Circle Forum præsenterer en mulighed for at vise overfor verdenssamfundet, at Naalakkersuisut er en vigtig spiller i dialogen om vores regions udvikling. Jeg håber også at værtskabet kan styrke den internationale forståelse for Grønland og vores fremtidige udvikling.”
Indtil nu er over 300 personer registreret som deltagere til Forummet. Talere og deltagere fra lande i Arktis, Nordamerika, Europa og Asien vil omfatte politiske ledere, repræsentanter fra erhvervslivet og organisationer, investeringsselskaber, videnskabelige institutter og oprindelige folks ledere.
Programmet for Arctic Circle Greenland Forum kan findes på følgende hjemmeside. www.arcticcircle.org.
For spørgsmål kontakt:
Arctic Circle Sekretariatet: Sigríður Blöndal, sigridur@arcticcircle.org, +354 868 6598
Udenrigsdirektoratet: Kai Holst Andersen, kaoa@nanoq.gl, +299 55 33 31
Ministersekretær Ilannguaq Møller, ilmo@nanoq.gl