Nye initiativer skal gavne ungemålgruppen

Grønlands Selvstyre offentliggør i dag hovedkonklusionerne fra en ny rapport, der afdækker de eksisterende opkvalificeringsmuligheder for den såkaldte ungemålgruppe. Rapportens anbefalinger danner blandt andet grundlag for en række politiske tiltag, der skal øge uddannelsesparatheden hos grønlandske unge i alderen 16-18 år.

”Vi er i Naalakkersuisut meget glade for det øgede fokus på området, og der er allerede igangsat flere initiativer på baggrund af rapportens anbefalinger,” siger Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke, Nivi Olsen, som blandt andet nævner gratis efterskoleophold i Danmark til økonomisk trængte unge, samt muligheden for et fleksibelt 11. klasses forløb for unge, der går ud af folkeskolen uden en plan for videre uddannelse.

”For mange kan et efterskoleophold i Danmark gøre en stor forskel, og så er det altså ærgerligt, hvis familiens økonomi står i vejen. Naalakkersuisut ser også et stort potentiale i, at vi via et fleksibelt 11. klasses forløb sikrer, at ingen unge bliver tabt direkte efter 10. klasse. Jeg glæder mig til den videre dialog med de politiske partier og kommunerne, om den fleksible 11. klasse,” forklarer Nivi Olsen.

”Vores unge udgør Grønlands fremtid, og det er derfor utrolig vigtigt, at vi giver dem de bedste vilkår for at opkvalificere sig og i sidste ende få den uddannelse, de går og drømmer om.”

Rapporten Grundskolen ad omveje er udarbejdet af Grønlands Selvstyre i samarbejde med KANUKOKA. Opsummering kan læses her(link). Den fulde rapport vil blive udsendt, når en foreligger i tolket form.


For yderligere oplysning kontakt Ministersekretær Eqaluk Høegh tlf. + 299 34 5702