Landbrugets fremtid skal sikres

Savaateqarfik - Landbrugets fortsatte eksistens skal sikres og dels skal sikre øget selvforsyning og fremtidige udviklings muligheder, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.  

To rapporter vedrørende økonomien i den Grønlandske landbrug er udkommet.

Det ene dokument med titlen ”ESU- redegørelse for landbruget” er udarbejdet med henblik på at belyse erhvervets økonomiske situation. Det er udarbejdet på baggrund af en række faktuelle oplysninger, herunder indtægts- og produktionsomkostninger, erhvervets gældsætning, indhandlingsdata, gældende støtteordninger og finansiering.

Denne redegørelse har således til formål at belyse den økonomiske situation i erhvervet, og er udarbejdet af Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Dokumentet skal også ses som opfølgning af Landbrugskommissionens betænkning og anbefalinger.

Det andet dokument med titlen ”Målrettet støtte til det grønlandske landbrug” er udarbejdet med henblik på anbefalinger til hvordan den økonomiske støtte til erhvervet bedre kan målrettes fremadrettet, ud fra de givne politiske målsætninger.

Rapporten er således et værktøj til at foretage nogle prioriteringer på området, og er udarbejdet af konsulentvirksomheden Copenhagen Economics ud fra en bestemt opgaveformulering.

- Naalakkersuisut er meget opmærksomme på den svære økonomiske situation landbrugs- og fåreholdererhvervet befinder sig i.  Det er derfor nødvendigt med en række poliske beslutninger, som dels skal sikre erhvervets fortsatte eksistens og dels skal sikre øget selvforsyning og fremtidige udviklingsmuligheder og dermed konsolidering på sigt, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

- Med udgangspunkt i disse nye dokumenter ser Naalakkersuisut frem til en konstruktiv politisk dialog omkring Landbrugs- og fåreholdererhvervets fremtidige betingelser, understreger Karl-Kristian Kruse.

ESU Redegørelse

Målrettet støtte til det grønlandske landsbrug


Kontaktperson: Pollas Lyberth, afdelingschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: poly@nanoq.gl