100 deltagere på kursus om de nye regler for førtidspension

Fra den 2.-4. maj får omkring 100 deltagere gennemgået de nye regler for førtidspension, som træder i kraft den 1. juli 2016.

Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender står for kurset, som samtlige kommuner deltager i med politikere, chefer og sagsbehandlere fra både social- og arbejdsmarkedskontorerne.

Formålet med kurset er at forberede kommunerne på, at der fra den 1. juli 2016 gælder nye regler for førtidspension, som blev vedtaget på Inatsisartuts efterårssamling 2015 og er en del af Naalakkersuisuts reformer.

De nye regler betyder bl.a., at langt flere førtidspensionister med en arbejdsevne vil få mulighed for at få en tilknytning til arbejdsmarkedet. Mange førtidspensionister vil derfor skulle have afdækket deres arbejdsevne. Formålet er at udvikle deres arbejdsevne, f.eks. ved revalideringsforløb.  

I anledning af kurset udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen,

”Det er godt, at kommunerne, der skal revurdere og styrke førtidspensionisternes arbejdsevne, så førtidspensionisterne kan komme ud på arbejdsmarkedet, møder så stærkt op til vores kursus. Det viser, at kommunerne tager opgaven alvorligt og er en god start for det videre arbejde.” 

På kurset deltager der også 10 socialrådgiverstuderende, som dermed får indsigt i behandling af sager om førtidspension.

For yderligere information kan kontakte: Ministersekretær Hanne Nielsen, telefon 53 93 71, mail hani@nanoq.gl