Rigsmøde i Grønland

Statsminister Lars Løkke Rasmussen, Lagmand Aksel V. Johannesen og Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen mødtes den 29. april 2016 til det årlige rigsmøde. I år foregik rigsmødet i Grønland, med formanden for Naalakkersuisut som vært.

Under rigsmødet drøftede Formanden for Naalakkersuisut, Statsministeren og Lagmanden flere politiske emner af fælles interesse, som blev fremlagt på et pressemøde efter rigsmødet.

Rigsmødet blev i år holdt i Aappaluttoq rubin-minen, som ligger syd for bygden Qeqertarsuatsiaat (Fiskenæsset), omkring 150 kilometer syd for Nuuk.

Aappaluttoq rubinminen tilhører selskabet True North Gems. Minen og de tilhørende produktionsfaciliteter er under opbygning og minen forventes i drift senere i år. True North Gems forventer, at projektet vil rumme omkring 80 arbejdspladser i driftsfasen.

Ud over opholdet i området ved Aappalattoq rubinminen besøgte delegationen også Qeqertarsuatsiaat, hvor Kommuneqarfik Sermersooq har arrangeret en offentlig kaffemik i bygden. Ud over kaffemik og mødet med borgerne var der lejlighed til, at borgmester Asii Chemnitz Narup og bygdebestyrelsesformand Jonathan Jakobsen orienterede om samarbejdet med True North Gems om at skabe bedst mulig værdi af mineprojektet, for Qeqertarsuatsiaat som det nærmeste lokalsamfund til minen.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Jeg er meget glad for den store hjælpsomhed og gæstfrihed, delegationen har mødt i forbindelse med rigsmødet, både hos True North Gems i Aappaluttoq og hos Kommuneqarfik Sermersooq i Qeqertarsuatsiaat.

Arrangementet har givet mig mulighed for at vise mine kolleger, at der fortsat er fremgang og udvikling på råstofområdet i Grønland, til gavn for både økonomi og beskæftigelse.

Samtidig er jeg glad for at mine kolleger, statsministeren og lagmanden, kunne få lejlighed til at hilse på borgerne i Qeqertarsuatsiaat og høre, hvordan lokalsamfundet har taget imod den nye mine.”

 

Kontakt for yderligere oplysninger: Ministersekretær Karen Motzfeldt, tlf. +299 56 24 50
Yderligere oplysninger om True North Gems og Aappaluttoq rubinminen: www.truenorthgems.com
Yderligere oplysninger om Kommuneqarfik Sermersooq: www.sermersooq.gl