Arbejder på at give grønt lys til engelsk sprogede læger

Naalakkersuisoq for Sundhed og Nordisk Samarbejde Doris Jakobsen er glad for debatten i medierne om lægemangel her i landet, hvor bl.a. flere politikere på tværs af partierne er opsat på at finde en løsning på lægemanglen her i landet.

- I forvejen arbejder Sundhedsvæsenet på at forbedre lægernes arbejdsvilkår her i landet, så vi kan tiltrække og fastholde dem, men nu må vi også til se på muligheden for at benytte de engelsksprogede læger fra udlandet, siger Doris Jakobsen, som har Naalakkersuisuts opbakning på sagen.

- Vi ser derfor på muligheden for de engelsksprogede læger kan praktisere her i landet. Patientsikkerheden kommer imidlertid altid først, så vi må sikre, at kommunikationen mellem patient og læge samt mellem læge og andet personale kan fungere optimalt, siger Doris Jakobsen.

Dette kan blandt andet løses ved, at uddannelsen til grønlandsk-engelsk tolk udnyttes bedre. Derfor vil Naalakkersuisut gerne arbejde tæt sammen med Afdeling for Oversættelse- og Tolkeuddannelsen på Ilisimatusarfik, siger Doris Jakobsen.

- Vi har indenfor det seneste et års tid arbejdet på højtryk på, at udenlandske læger kan komme nemmere til Grønland. Sådan som det er i dag, er det udlændingestyrelsen i Danmark, der giver opholds-og arbejdstilladelse til udenlandske læger. Vi er i dialog med den danske stat omkring tilladelsesproceduren. Det skal være nemmere for udenlandske læger at komme til Grønland og arbejde, afslutter Doris Jakobsen.

 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Rosa Thorsen på mobil: +299 55 33 03 eller e-mail: rosat@nanoq.gl.