Eksplosioner i Bruxelles i dag

flag

Der har tidligt her til morgen været flere uafhængige angreb i Bruxelles.

Mindst 25 menes at være døde og over 135 sårede efter eksplosioner i lufthavnen i Bruxelles og i en metrostation tæt ved EU’s institutioner og Grønlands Repræsentation i Bruxelles.

Medarbejderne på Grønlands Repræsentation i Bruxelles har det alle godt, og koordinerer deres sikkerhedssituation tæt med den danske ambassades rådgivning.

Grønlændere i Belgien rådes til, ved akut behov at kontakte det danske udenrigsministeries globale vagtcenter på + 45 33 92 11 12 / bbb@um.dk.

Det kan ikke udelukkes at der kommer flere angreb i den kommende tid. Beredskabsniveauet for yderligere terrorangreb i Belgien er her til morgen blevet sat til det højeste niveau nogensinde. Det rapporteres at grænserne til Frankrig og Holland er blevet lukket.

Vittus Qujaukitsoq udtaler:

”Det er rystende nyheder for os i Grønland. Vores tanker er med dem som er blevet ramt og med deres familier. Jeg tænker på de ansatte ved vores Repræsentation i Bruxelles i dag, som her til morgen har befundet sig lige ved siden af et af stederne som blev angrebet.

Jeg er lettet over at der ikke er sket noget med nogen af vore ansatte, og opfordrer til at vi alle passer særligt på hinanden i den kommende tid.”

For yderligere information kontakt: Udenrigsdirektør Kai Holst Andersen: +299 55 33 31