Arctic Circle Greenland Forum

Arctic Circle Greenland Forum afholdes 17.-19. maj 2016 - Åben deltagelse for alle i Katuaq, Nuuk

Arctic Circle Greenland Forum arrangeres i samarbejde med Naalakkersuisut – og fokuserer på økonomisk udvikling for de arktiske befolkninger. Forummet afholdes 17.-19. maj 2016 i kulturhuset Katuaq i Nuuk.

Islands præsident, Ólafur Ragnar Grímsson og formanden for Naalakkersuisut Kim Kielsen, vil åbne forummet. Dagsordenen vil omfatte møder om erhvervslivet i Arktis: turisme, shipping, luftfart, naturressourcer samt fiskeri og levende ressourcer. Andre sessioner vil fokusere på investeringsstrukturer i Arktis, styrkelsen af oprindelige folk i Arktis, sundhed og velfærd, forskning og innovation samt IBA-aftaler (Impact Benefit Agreements) for lokalsamfund.

Talere og deltagere fra lande i Arktis, Europa og Asien vil omfatte politiske ledere, repræsentanter fra erhvervslivet og organisationer, investeringsselskaber, videnskabelige institutter og oprindelige folks ledere. Et sideløbende arrangement om ”Forskning og innovation, ved og for befolkningsgrupper i Arktis” vil blive afholdt om eftermiddagen på forummets sidste dag på Ilisimatusarfik - Grønlands Universitet.

Arctic Circle Greenland Forum er det tredje i en række af forummer, der afholdes af Arctic Circle uden for Island. Det første forum blev holdt i Alaska i august 2015, og det andet fandt sted i Singapore i november 2015.

Arctic Circle Forum i Nuuk er åbent for alle, der er interesserede i at deltage: politikere, repræsentanter og embedsfolk, fagfolk, studerende, interesserede borgere, forskere, offentlige ledere, privatansatte, medier og andre med interesse for fremtiden i Arktis.

Registrering foregår via hjemmesiden www.arcticcircle.org.

Om Arctic Circle
Arctic Circle står bag den største globale forsamling om Arktis med sin årlige medlemskonference hvert år i oktober i Reykjavik, Island. Konferencen i Reykjavik i 2015 havde 2000 deltagere fra mere end 50 lande. Arctic Circle er et åbent, demokratisk forum for debat og samarbejde om arktiske forhold.

Find yderligere information på www.arcticcircle.org.

For spørgsmål kontakt:

Arctic Circle Sekretariatet: Sigríður Blöndal, sigridur@arcticcircle.org, +354 868 6598

Udenrigsdirektoratet: Kai Holst Andersen, kaoa@nanoq.gl, +299 55 33 31