Bedre løn til bistandsværger

Den 1. april 2016 træder en ny bekendtgørelse om bistandsværger i kraft.

Når en person bliver sigtet, tiltalt eller dømt for en alvorlig overtrædelse af kriminalloven, har vedkommende ret til at få en bistandsværge. Bistandsværgens opgave er at støtte personen, mens sagen behandles af domstolene og under afsoning.

Bistandsværgernes løn har tidligere været genstand for kritik, fordi bistandsværger i Grønland har fået lavere løn end bistandsværger i Danmark. Når den nye bekendtgørelse træder i kraft, vil lønnen for bistandsværger i Grønland og Danmark være den samme.

Det glæder mig, at Justitsministeriet har fokus på bistandsværgernes vilkår i Grønland, og at bistandsværger i Grønland nu får samme betaling for deres indsats, som bistandsværger får i Danmark. Der er en vigtig forbedring, for selvfølgelig bør der ikke være forskel på lønnen for bistandsværger, uanset hvor i Rigsfællesskabet, de arbejder” udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko.

Mala Høy Kúko uddyber: ”Indsatsen for at forbedre arbejdsforholdene for bistandsværger i Grønland kan og skal fortsættes. Der er stadig er et stort behov for at forbedre forholdene. Der skal være en god rekruttering, uddannelse og koordinering. Der bør være bedre muligheder for introduktion for nye bistandsværger og bedre muligheder for juridisk vejledning og sparing blandt bistandsværgerne”.

 

For yderligere information kontakt ministersekretær Elise Uupi Kuitse, telefon 34 54 14, eller afdelingschef Karen Anne Arleth, telefon 34 54 65.