Vittus Qujaukitsoq afholdte møder i forbindelse med AWG i Nuuk

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender afholdte møder i forbindelse med Arctic Winter Games i Nuuk

I forbindelse med afholdelse af Arctic Winter Games i Nuuk, blev der af Vittus Qujaukitsoq afholdt møder med samarbejdspartnere fra vore nabolande som var tilstede i Nuuk under Arctic Winter Games.

Møderne inkluderede Canada’s Ambassadør i København Andre Francois Giroux, Præsident for Sametinget i Norge Aili Keskitalo, Præsident for Nunavut Tunngavik Incorporated Cathy Towtongie og Præsident for Makivik Corporation Jobie Tukkiapik

På møderne drøftedes samarbejde med vore naboer særligt indenfor erhverv og udenrigsområdet.

Baggrund:
Nunavut Tunngavik Incorporated (NTI) repræsenterer Inuit i Nunavuts interesser, herunder at forvalte og investere de midler som følger af Nunavut Land Claims aftalen. Makivik Corporation repræsenterer Inuit i Nunaviks interesser, herunder at forvalte og investere de midler som følger af James Bay og Northern Quebec aftalen.

Nunavut Tunngavik Incorporated og Makivik Corporation ejer og driver et større antal virksomheder på vegne af Inuit i Nunavut og Nunavik i Canada. Begge organisationer arbejder for at sikre bedre social udvikling, boligforhold, og for at sikre Inuit sprog, kultur og miljøbeskyttelse i deres områder.

Sametinget i Norge er en national, repræsentativ folkevalgt forsamling for samer i Norge.


For spørgsmål kontakt: ministersekretær Nauja Møller +299 544142