Jeg føler mig misforstået af WWF

Verdensnaturfondens, WWF, repræsentant i Grønland, Kaare Winter Hansen, sagde til KNR. gl. den 10. marts, at jeg har planer om at lave et produktionsanlæg til hellefisk i Qaanaaq, og at jeg har gjort det klart, at jeg har ønsket om at få bygget et produktionsanlæg i byen.

Det er ikke korrekt.

Det jeg skrev i kronikken, som Kaare Winter Hansen ikke har lagt mærke til, er følgende, som udkom den 2. marts 2016.

“Jeg mener, at indhandlingsmængderne kan endnu blive større i fremtiden, hvis man tilrettelægger en god plan for fiskeriet og forædling af fisken.”

“Indhandlingsstedet for hellefisk i Qaanaaq ejes af Royal Greenland, hvor fryserne ejes af Inughuit A/S. I henhold til fødevare myndighedens anvisninger kan kød og fisk ikke producers samme sted. Der kan etableres to produktionssteder på stedet.

Jeg vil opfordre ejerne om at indgå et samarbejde for produktion af mattak, og kødprodukter fra hvaler. Desuden om produktion af tørrede fiskearter, især ræklinger.”

Ovennævnte udtalelser viser, at jeg ikke har brugt ord om at få bygget et produktionsanlæg i Qaanaaq.

Jeg opfordrede snarere, at ejerne af indhandlingsstedet i Qaanaaq om at indgå et samarbejde for produktion af mattak, og kødprodukter fra hvidhvaler.

Jeg vil opfordre WWF´s repræsentant om at tage til Qaanaaq, og dets område, for at se de faktiske forhold, i stedet for at påpege på forholdene i Qaanaaq.

 

Men venlig hilsen

Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

 

Kontaktperson Ludvig Siegstad, informationsmedarbejder. Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: lusi@nanoq.gl