Kvindernes internationale kampdag den 8. marts

Tirsdag den 8. marts kan vi fejre kvindernes internationale kampdag, som er en årligt tilbagevendende begivenhed, der sætter fokus på kvindernes ligestilling i samfundet.

”Det går rigtig godt for mange kvinder. Flere får uddannelse og arbejde og gør karriere, samtidig med at der er plads til familielivet” udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen i anledning af, at vi på tirsdag den 8. marts kan fejre kvindernes internationale kampdag, og fortsætter,

”Men der er for mange kvinder, der udsættes for vold. Det er et problem, Naalakkersuisut tager alvorligt. Vi har gang i flere målrettede indsatser, bl.a. med vores handlings- og strategiplan mod vold 2014-2017. Vi skal have mere fokus på voldsudøverne. Mandegrupperne gør allerede et stort arbejde, men der er behov for en særlig indsats.”

Der findes allerede en række tilbud, som har fokus på ofrene for vold. I 2015 åbnede Illernit i Qeqertarsuaq, som er et landsdækkende krise- og behandlingscenter. Illernit tilbyder professionel behandling og støtte til voldsramte kvinder og deres børn i op til et års varighed. Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender giver også støtte til krise- og familiecentre over hele Grønland.

”8. marts en god anledning til at sætte fokus på kvinders vilkår i dagens Grønland,” afslutter Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen.

For mere information kontakt Niels Thomas Andersen telefon 34 53 39 alternativt Hanne Nielsen tlf. 34 66 04