Inughuit har svært at forstå kvotestørrelsen på isbjørne

Det er korrekt, at jeg har under erhvervskonferencen måttet vurdere isbjørnekvoten for fangerne i Qaanaaq, idet kvoten kun er på seks.

Det er ikke ensbetydende med, at jeg ikke har kendskab til området, når beslutning om kvotestørrelsen foretages, som KNR. gl skriver.

Kendsgerningen er jo, som jeg skrev i kronikken, at inughuit har svært ved at tilvænne sig til få antal dyr, de kan fange om året efter indførslen af kvoter på området er sket.

Jeg er naturligvis klar over Inatsisartutloven om fastsættelser af kvoter, idet man skal tage hensyn til internationale aftaler og biologisk rådgivning for området. Jeg mener, at bekendtgørelsen fra 2005 skal fornyes.

Jeg er klar over som Naalakkersusioq for området, at man ikke kun skal tage hensyn til antallet af fangere, når rådgivningen har fundet sted.

Derfor understregede jeg i kronikken, at man skal samarbejde med forvaltninger og deslige, hvis kvoten for isbjørne i området skal hæves, når den biologiske rådgivning taler herfor.

Kontaktperson Ludvig Siegstad, informationsmedarbejder, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: lusi@nanoq.gl