Seminar om boligbyggeri

Naalakkersuisoq for Boliger, Byggeri og Infrastruktur, Knud Kristiansen vil holde et seminar om fremtidens boligbyggeri på bygder og yderdistrikter i Upernavik onsdag den 9. marts 2016. Knud Kristiansen forklarer baggrunden til seminaret.

Knud Kristiansen: - Vi har inviteret kommunerne, relevante udvalg samt relevante udvalgsmedlemmer i Inatsisartut.  Seminaret vil handle om, hvor vi er nået til og om, hvordan vi kan komme videre i fremadrettet i forhold til boligbyggeriet. Spørgsmålet er – hvordan løser vi boligproblemerne i de forskellige steder på en bedst mulig måde?

Hvorfor holdes seminaret i Upernavik?

Knud Kristiansen: - Seminaret kunne sagtens være holdt i Savissivik eller Kangaatsiaq, men Naalakkersuisut mener at, det er vigtigt at vi kommer til de forskellige steder i Grønland. Erhvervsseminaret blev holdt i Qaanaaq og nu holder vi boligseminaret i Upernavik og et andet seminar vil blive holdt et andet sted senere hen. Jeg mener at det er vigtigt at vi kommer i tæt dialog med befolkningen, møde dem på en anderledes måde og snakker med dem om deres forhold og vilkår på tæt hold.                     

Knud Kristiansen vil præsentere en ny måde at bygge huse på seminaret.

Knud Kristiansen: - Vi har arbejdet på at finde frem til en ny byggemetode, der kunne være løsningen til nutidens boligproblemer, såsom mug, der især er forårsaget af den måde vi bygger på og de byggematerialer der bruges i dag. Jeg glæder mig derfor til at præsentere den nye model på seminaret.