Der er ingen forvirring om Qaasuitsoq

Nyhedssiden Sermitsiaq.AG skriver i dag med overskriften ”Stor forvirring om Qaasuitsoqs fremtid”, at ”Formand for Naalakkersuisut, Kim Kielsen (S), vil gerne holde muligheden for at dele Qaasuitsup Kommunia åben, selvom han lige har meddelt, at han ikke ønsker flere kommuner”.

Sermitsiaq.AG har valgt at antyde, at jeg har skiftet holdning hvad angår spørgsmålet om Qaasuitsup Kommunia skal deles eller ej. Som det fremgår i den fælles pressemeddelelse fra undertegnede, Formanden for KANUKOKA og de fire borgmestre mandag den 22. februar med titlen ”Principperne i Strukturudvalgets betænkning fastholdes”, så står der i den sidste linje i 5. afsnit at ”Der var enighed om, at forinden der træffes beslutninger, at have alle konsekvenser belyst”.

At pressen ud fra den selv samme pressemeddelelse valgte at konkludere, at Qaasuitsup Kommunia ikke skal deles op, må stå for egen regning. Den berigtigelse der i dag blev sendt fra Formandens Departement om fejlfortolkningen burde faktisk også have indbefattet Sermitsiaq.AG.

Formand for KANUKOKA Palle Jerimiassen har også i en pressemeddelelse i dag den 24. februar 2016, gjort opmærksom på, at der ikke står nogen steder i pressemeddelelsen fra den 22. februar 2016, at ønsket om deling af Qaasuitsup Kommunia er blevet afvist.

 

Kim Kielsen
Formand for Naalakkersuisut

 

 

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Karen Motzfeldt på mobil 562450 eller e-mail karm@nanoq.gl eller ministersekretær Kirsten Enequist på mobil 583754 eller e-mail kien@nanoq.gl.