Sæsonen for fiskeri efter stenbider står for døren

Foråret står for døren, og det betyder, at sæsonen for fiskeri efter stenbider ligger lige rundt om hjørnet. Sæsonen for fiskeri efter stenbider løber fra 29. februar til 15. juli. Det betyder, at fiskeriet efter stenbider snart kan gå i gang. Er du fisker, er der nogle forhold, du skal være opmærksom på.

2015 var første år med nye regler for fiskeriet. I Vestgrønland er kyststrækningen nu inddelt i 7 forvaltningsområder. Hvert område tildeles en kvote og en fiskeriperiode på maksimalt 47 dage.

Fiskeriet indstilles, senest efter de 47 dage er gået. Opfiskes kvoten i et forvaltningsområde, inden der er gået 47 dage, indstilles fiskeriet også. De lokale fiskerorganisationer og indhandlingssteder aftaler sammen, hvornår man ønsker, at fiskeriperioden i det enkelte forvaltningsområde skal starte.

Pas på, at det tidspunkt, man bliver enige om at ville starte fiskeriet, ikke er for tidligt før rognen er klar.

Det ønskede starttidspunkt for indhandling og fiskeri meddeles Departementet, som udsender en pressemeddelelse om start af fiskeri i det pågældende forvaltningsområde.

Man skal have licens til erhvervsfiskeri efter stenbider, og der skal ansøges herom. Licensen gælder til alle forvaltningsområder.

Kontaktperson: Jóhanna Lava Køtlum, kontorchef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: jool@nanoq.gl

Beskrivelse af og kort over forvaltningsområderne i Vestgrønland kan du finde her.