Forsøgsfiskeri efter torsk i Vestgrønland

Trawler

Naalakkersuisut opretter forsøgsfiskeri efter torsk i Vestgrønland

Der er igen i 2016 mulighed for at fiske torsk i Vestgrønland, da Naalakkersuisut har oprettet en kvote på 5.000 tons torsk i det udenskærs område nord for Qaqortup kangerliumarnga, Julianehåbsbugten.

Bestanden har i en årrække været under genopbygning, men et forsøgsfiskeri startede igen i 2015.

Bestanden er stadig under genopbygning, men fiskeriet i Vestgrønland bidrager til beskæftigelsen langs kysten.

- Vi har valgt at oprette et forsøgsfiskeri efter torsk i Vestgrønland igen i 2016, da fiskeriet er vigtigt for forsyningen af fabrikker langs kysten. Det er også derfor, at vi lægger vægt på, at kvoten kun går til mindre kystnære trawlere og linefartøjer. Kvoten vil også være 100 procent landings- og fileteringspligtig, siger Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug Karl-Kristian Kruse.

Formålet med forsøgsfiskeriet er at afsøge området, og derfor vil der blive stillet krav til en geografisk spredning af fiskeriet.

Forsøgsfiskeriet gælder for områderne NAFO 1B-1E. Fisken skal landes fersk til fabrikkerne, og kun grønlandske fartøjer kan få tilladelse. Der kan være øvrige anvisninger for fiskeriet fra Grønlands Naturinstitut og Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Fristen for ansøgning til dette fiskeri er 29. februar. Ansøgningsskema til forsøgsfiskeri kan hentes her.

For yderligere information, kontakt kontorchef Jóhanna Lava Køtlum, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mai:l jool@nanoq.gl eller 34 53 53.