Over 200 hunde er vaccineret

Samtlige 221 raske slædehunde i Qeqertaq er blevet vaccineret i løbet af weekenden. Fredag døde en hund på grund af hundesygen, dog forventes der, at flere hunde kan blive syge inden vaccinen, når at virke.
265 raske slædehunde i Saqqaq er også blevet vaccineret mod hundesyge. Der er omkring 80, som endnu ikke er blevet vaccineret. Veterinær- og Fødevaremyndigheden i Grønland, VFMG, oplyser, at der ikke har været udbrud af hundesyge i Saqqaq.

Hen over weekenden har hundevaccinatørerne i bygderne Qeqertaq og Saqqaq instrueret hundeejerne om nødvendigheden af, at myndighedens anbefalinger bliver strengt håndhævet.

VFMG oplyser endvidere, at der er et godt samarbejde mellem hundevaccinatørerne, hundeejerne, Qaasuitsup Kommunia og VFMG.

Afdelingschef i VFMG, Óluva Niclasen understreger, at VMFG har løbende korrespondance med Qaasuitsup Kommunia og samarbejde om indsatsen i forbindelse med smittebekæmpelsen.

Hundesygevirussen har en stærk evne til at smitte. Derfor må følgende tiltag opretholdes til alle tider: alle hunde holdes i indelukke eller snor; syge hunde må isoleres, aflives og afbrændes, oprydning og god hygiejne er vigtig og sidenhen vaccination af alle raske hunde i bygderne.

Kontaktperson Ólavu Niclasen, afdelingschef, VMFG. Mail: olni@nanoq.gl