Royal Greenland har vind i sejlene

Seneste regnskabsår 2014/15 var det hidtil bedste, hvis man ser på resultatet før skat, som endte på 204 millioner kroner mod 199 i fjord. Selvom der kun er tale om en lille fremgang, er den reelle fremgang større, da sidste års regnskab var positivt påvirket af salget af minoritetsposten i det amerikanske trawlerselskab Iquique U.S. LLC. Fremgangen i resultatet er således omkring 60 millioner kroner efter denne korrektion. Drivkraften bag den positive udvikling er koldtvandsrejerne, på trods af en nedgang i de solgte mængder på 16 procent som følge af en blandt andet hård isvinter.

Royal Greenland har igennem den seneste fem årige periode forøget medarbejderstaben af herboende med omkring 50 procent, til 1202 i seneste regnskabsår. Herudover støtter Royal Greenland som et nyt tiltag de grønlandske studerende på videregående uddannelser, som bl.a. maskinmester og styrmandsaspirant.

Formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen udtaler:

”Når jeg kigger tilbage på Royal Greenland igennem de seneste fem år, er det jo glædeligt, at kunne konstatere, at når vi taler om at skabe arbejdspladser i det grønlandske samfund, så har Royal Greenland forøget gennemsnittet af beskæftiget hjemmehørende fra 793 medarbejdere i 2010/11 til 1202 medarbejdere i 2014/15, noget Naalakkersuisut sætter stor pris på, da det er vigtigt at vores selskaber tager deres del af ansvaret for skabelse af arbejdspladser her i Grønland.”

Royal Greenland har derudover fortsat fokus på ressourceudnyttelse, hvor den samlede udnyttelsesprocent i seneste regnskabsår lå på 66 procent af det der er indhandlet til Royal Greenlands grønlandske fabrikker.

På generalforsamlingen blev der genvalg til hele bestyrelsen, og Niels Harald De Coninck-Smith fortsætter således som formand, mens de andre medlemmer af bestyrelsen består af Jan H. Lynge Pedersen, Pernille Fabricius, Sara Heilmann, Tim Ørting Jørgensen og Åse Aulie Michelet.

Billeder fra den ordinære generalforsamling.

 

For yderligere oplysninger, kontakt afdelingschef i Bestyrelsessekretariatet, Lars Balsev, Formandens Departement, på telefon +299 34 50 00 eller e-mail laba@nanoq.gl.