Hvaltænder, vandeksperimenter og fantasidyr

Igen i år var Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet velbesøgt til Kulturnatten. Her kunne man blandt andet se hvaltænder, lege med vand og lave fantasidyr.

”Det var dejligt at se så mange borgere i Departementet og høre på deres gode ideer om, hvordan vi kan opføre os mere energi- og miljøvenlige”, udtaler en glad Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.

Besøg af 1000 borgere
I Nuuk Center stod en stor forsamling af børn og voksne klar da Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko åbnede dørene op til sang fra brødrene Elsner. Herefter besøgte omkring 1000 borgere departementets etage, som var fyldt med underholdende aktiviteter.

Naturbeskyttelse for store og små
Udstoppede fugle, et konfiskeret isbjørneskind og hvalbarder var fundet frem så både store og små kunne komme tæt på nogle af landets sårbare dyrearter. Det skabte god dialog om beskyttelse af vores natur og dyreliv.

Afsaltet drikkevand fra bygden Saarloq
Afsaltet drikkevand, drikkevand fra søer og havvand var elementerne i årets vandbar. Her var det muligt at eksperimentere med vand og få et indblik i, hvad klimaforandringerne kan få af betydning for fremtidens drikkevand og havmiljø.

Fra skrald til fantasidyr
Æggebakker, plastikposer og mælkekartoner. Alt sammen skrald som børnene fik lavet til flotte og kreative fantasidyr. Dyrene kan nu ses i Selvstyrets aula.

Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet takker Nuuks borgere for en hyggelig aften med masser af sjove, lærerige og interessante samtaler.

Vi håber at se jer igen næste år.

For spørgsmål og yderligere information vedr. Kulturnatten 2016 i Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet, kontakt afdelingschef Paninnguaq Clasen, pcni@nanoq.gl, telefon 34 54 16.