Fokus på fremtidens klimaændringer

Seks nye rapporter sætter fokus på fremtidens klimaændringer

Danmarks og Grønlands Meteorologiske Institut (DMI) har samlet ny viden om fremtidens klimaændringer i Grønland i seks rapporter, som netop er offentliggjort.

”De seks klimarapporter kan bidrage til vores arbejde med at gøre samfundet mere modstandsdygtigt overfor fremtidens klimaændringer. Rapporterne viser, at vi som samfund skal være indstillet på udfordringer som følge af klimaforandringerne, men at der også vil være muligheder, som vi kan udnytte. Jeg håber, at kommuner og erhvervsvirksomheder og andre vil bruge den nye viden i deres arbejde, så vi sikrer, at vi får det bedst mulige ud af de klimatiske ændringer vi allerede ser og som fortsat kommer”, udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko.

De seks nye rapporter er udarbejdet af DMI på opfordring af Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet, og er inddelt efter kommunegrænser; Kommune Kujalleq, Qeqqata Kommunia, Qaasuitsup Kommunia og Kommuneqarfik Sermersooq, som er opdelt i to rapporter. Nationalparken behandles særskilt. Opdelingen skal være med til at gøre den nye viden lettere at bruge i planlægning og udvikling både nationalt og lokalt.

Rapporterne indeholder nyttig viden om fremtidens klima. For eksempel rummer rapporterne information om forventede ændringer i temperatur, permafrost og vækstsæson. Denne information er blandt andet nyttig i arbejdet med landbrug, infrastruktur og turisme.

Det er første gang der forelægger så geografisk specifikke informationer om de forventede klimaændringer i Grønland.

Rapporterne kan hentes her: http://www.dmi.dk/laer-om/temaer/klima/groenlands-klima/

For yderligere oplysninger kontakt ministersekretær Elise Uupi Kuitse, +299 34 54 14, e-mail: eukl@nanoq.gl eller kst. afdelingschef Karen Anne Arleth, +299 34 54 65, e-mail: knar@nanoq.gl