Borgermøder om Ironbark

Ironbark borgermøder, 28. januar i Tasiilaq og 4. februar i Qaqortoq

Naalakkersuisut inviterer alle borgere til borgermøde den 28. januar i Tasiilaq og den 4. februar i Qaqortoq vedrørende Ironbark Zinc Limited ansøgning om udnyttelse af Zink og Bly-forekomsten ved Citronen Fjord.

Borgermøderne vil blive afholdt på følgende steder på følgende datoer:

Dato Tid Sted Lokalitet
28. jan. 19.00 - 22.00 Tasiilaq Forsamlingshuset
4. feb. 19.00 - 22.00 Qaqortoq Forsamlingshuset

De offentlige borgermøder bliver afholdt af myndighederne i forbindelse med, at høringsmaterialet er blevet offentliggjort og har været i offentlig høring på Selvstyrets hjemmeside.

Borgermøderne er tilrettelagt med henblik på at give borgerne mulighed for at få projektet præsenteret og efterfølgende stille spørgsmål til projekthaveren, myndighederne og uafhængige eksperter på råstofområdet.
I Tasiilaq vil der være deltagelse af Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko, eksperter fra DCE samt Ironbark.

I Qaqortoq vil der være deltagelse af Naalakkersuisoq for Finanser, Råstoffer og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq, samt Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko, eksperter fra DCE samt Ironbark. Endvidere deltager borgmester Jørgen Wæver Johansen.
Borgermøderne vil blive afholdt på grønlandsk og dansk.

Vel mødt

Vittus Qujaukitsoq
Mala Høy Kúko

Kontakt: Pia Cordt Olsen, AC-fuldmægtig, Departementet for Natur, Miljø og Justitsområdet, email: pico@nanoq.gl , tlf: 345452