Et ja til bedre børne- og familierettigheder

Den 19. januar 2016 vedtog et enigt Folketing ’familieretspakken’. Det betyder blandt andet, at det bliver ulovligt at slå sine børn, at børn får bedre rettigheder i forbindelse med i forældremyndighedssager, og ikke mindst at homoseksuelle fremover vil kunne vies i kirken.

”Det er en stor glæde, at Folketinget endeligt har vedtaget familieretspakken, så vi kan føre de vigtige ændringer som lovpakken indeholder, og som vil få stor betydning for både børn og voksne, ud i livet. Arbejdet med at forbedre vilkårene for familier stopper ikke her. Jeg er i dialog med Indenrigs- og Socialministeriet om at få en tiltrængt opdatering af børneloven”, udtaler Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko.

Naalakkersuisut fremsatte under forårssamlingen 2015 familieretspakken, som blev vedtaget af et enigt Inatsisartut. Familieretspakken har ligeledes skulle vedtages i Folketinget. Den proces blev uheldigvis forsinket, da der sidste sommer blev udskrevet valg til Folketinget. Med vedtagelsen i Folketinget i denne uge vil reglerne om kirkelig vielse for homoseksuelle træde i kraft 1. april 2016, og de øvrige regler om bl.a. bedre børnerettigheder vil træde i kraft 1. juli 2016.

For yderligere information kontakt ministersekretær Elise Uupi Kuitse, telefon 34 54 14, eller konst. Afdelingschef Karen Anne Arleth, telefon 34 54 65.