Borgermøde i Qaanaaq den 20. januar

Formanden for Naalakkersuisut, 6 medlemmer af Naalakkersuisut og Qaasuitsup Kommunia inviterer alle borgere i Qaanaaq til borgermøde i minihallen i Qaanaaq den 20. januar, kl. 15.00 – 18.00 for at drøfte emner som erhvervs- og beskæftigelsesudfordringer i og omkring Qaanaaq.

Naalakkersuisut er meget tilfreds med, at det nu lykkes at stille så talstærkt i Qaanaaq til at mødes med borgerne og have en dialog om borgernes synspunkter med hensyn til erhvervsudvikling, uddannelse, boligforhold og infrastruktur, miljø samt fiskeri og fangst.

For Naalakkersuisut er der et stærkt lokalt behov for at sammentænke løsninger på tværs af hver enkelt Naalakkersuisoq’s ansvarsområder og departementer, i samarbejde med Qaasuitsup Kommunia. Der vil endvidere være særlig mulighed for at høre mere om Ironbark’s mineprojekt ved Citronen Fjord og stille spørgsmål til repræsentanter for Naalakkersuisut, Naalakkersuisuts rådgivere og repræsentanter for mineselskabet.

Borgermødet den 20. januar vil derudover danne grundlag for et erhvervs- og arbejdsmarkedsseminar, der afholdes hele dagen den 21. januar for arbejdsmarkedets og erhvervslivets parter. Der vil blive drøftet konkrete tiltag for at imødekomme de udfordringer, regionen står overfor. Der vil være særligt fokus på iværksætteri og turisme, arbejdsmarked og uddannelse, fiskeri og fangst, samt infrastruktur og forsyningsspørgsmål.

Dato: onsdag, 20. januar
Tidspunkt: kl. 15.00 – 18.00
Sted: Minihallen, Qaanaaq