Konsulentbistand til fiskere og fangere fra departementet

Stemningsbillede

Fra den 1. januar 2016 vil rådgivning for fiskere og fangere i Grønland ske fra Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Den hidtidige konsulentformidling har været drevet via KNAPK’s administration, med dertil ansatte konsulenter.

Rådgivningen for fiskere og fangere vil blive stort set det samme. Departementet understreger, at konsulentbistanden fortsat vil ske til fiskere og fangere uafhængig af eventuel medlemskab af sammenslutninger.

- Konsulentbistanden fra departementet vil være fremadrettet og tillidsfuld for fiskere og fangere, understreger Karl-Kristian Kruse, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

KNAPK understreger; at flytningen af konsulentformidlingen til Selvstyrets administration ikke vil ændre på samarbejdet på konsulentbistanden af fiskere og fangere, idet der ønskes en glidende overgang af serviceringen.

SQAPK understreger, at det er en glædelig nyhed, at konsulentbistanden til fiskere og fangere flyttes fra KNAPK til departementet.

Fra SQAPK´s side vil vi opmuntre til at konsulenttjenestens flytning til departementet vil blive endnu mere synligt, og at departementet så vidt som muligt vil servicere fiskere og fangere målrettet.

Kontaktperson: Pollas Lyberth, afdelingschef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: poly@nanoq.gl