Klimaforandringer i Grønland på COP21

Vittus Qujaukitsoq sætter fokus på klimaforandringer i Grønland på COP21

Naalakkersuisoq Vittus Qujaukitsoq holdt i løbet af mandagen møde med Nunavuts regeringsleder Peter Taptuna og ICC Internationals formandskvinde Okalik Eegeesiak på COP21.

Parterne drøftede udkastet til en fælles erklæring om klimaforandringer i Arktis, der skal sende et forenet signal til omverdenen, om at anerkende og bakke op om de særlige udfordringer, som klimaforandringerne udgør for arktiske befolkninger og retten til udvikling i Arktis.

Erklæringen forventes offentliggjort til pressen i løbet af tirsdagen under COP21.   

Vittus Qujaukitsoq talte mandag om klimaforandringerne i Grønland og rettede fokus på den samfundsmæssige omstilling, som de nødvendiggør under et Nordisk Ministerråd Event om Grønland.

Qujaukitsoq fremhævede i sin tale, at Grønland de seneste år, ikke kun er blevet ramt af de negative effekter af klimaforandringerne, som har ramt den traditionelle fangst hårdt, men også af EU’s importforbud af sælskind.

”Vores samfund er påvirket af både klimaforandringer men også af påvirkning udefra, som har haft ødelæggende effekter for fangeres levevilkår”.

”Samtidig med at klimaforandringerne ændrer levevilkårene, skal vi håndtere en komplet transformation af det økonomiske grundlag i Grønland”, udtalte Vittus Qujaukitsoq.     

Vittus Qujaukitsoq´s tale. 

 

For yderligere information kontakt: Specialkonsulent Pernille Bengtsen +299 55 33 27 / +45 60 62 31 24