Den kystnære torskekvote forhøjes

For at holde fiskeriet og fabrikkerne i gang og dermed sikre beskæftigelsen for resten af året, har Naalakkersuisut i dag, fredag den 4. december 2015, besluttet at den kystnære torskekvote forhøjes med 2.500 tons. Kvoten er derfor forhøjet fra 25.000 tons til 27.500 tons.

- Hvis fiskeriet stoppes nu frem til årets udgang, vil det få betydelige konsekvenser for lokalsamfundene i form af manglende beskæftigelse, og heraf mistede indtjeningsmuligheder. Derfor har Naalakkersuisut forhøjet torskekvoten, siger Karl-Kristian Kruse, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

Dialogmøde

Naalakkersuisoqmedlemmet vil indkalde forskellige interessenter til et møde, som led i at forbedre dialogen og forståelsen om fremtidige kvoteafsættelser.

- I januar vil jeg indkalde Fiskerirådet samt partilederne og biologerne til et dialogmøde om fremtidige kvotefastsættelser, og brug af den biologiske rådgivning, herunder om ubalancen mellem kvotestørrelser og rådgivningen, understreger Karl-Kristian Kruse, Naalakkersuisoq for Fiskeri, Fangst og Landbrug.

 

Kontaktperson: Jóhanna Lava Køtlum, kontorchef. Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. E-mail: jool@nanoq.gl