Nye tider i vente – Infrastrukturen vil binde landet sammen

Inatsisartut har på efterårssamlingens sidste mødedag, onsdag den 2. december 2015, 2. behandlet og ved afstemning vedtaget beslutningsforslagene pkt. 18 og 167, som omhandler landets luftfartsinfrastrukturs fremtid, kun én stemte imod Naalakkersuisuts beslutningsforslag.

En glad og lettet Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur, Knud Kristiansen, roste Inatsisartuts Anlægsudvalg for det store stykke arbejde, som Udvalget har bidraget med:

”Naalakkersuisut vil tilse, at Udvalgets ambitioner, visioner og fremsatte forudsætninger realiseres som led i det, der bliver en gennemgribende udvikling af hele Grønlands samlede luftfartsinfrastruktur. En plan som samlet under et indeholder de 5 lufthavne og udviklingen af et effektivt net af regionale lufthavne."

Under henvisning til beslutningsforslagene, udtalte Knud Kristiansen, at det er Naalakkersuisuts klare overbevisning at hele landets luftfartsinfrastruktur effektiviseres og forbedres, ligesom det er målsætningen at den kommende lufthavnsstruktur skal understøtte mere effektive rejser og fleksible løsninger for hele befolkningen.

Om spørgsmålet omkring prioritering af visse lufthavnsprojekter, udtale Knud Kristiansen, at nogle projekter er relativt veludviklede og gennemarbejdede:

”Naalakkersuisut og Anlægsudvalget er enige i, at lufthavnene i Ilulissat og Nuuk bør prioriteres, idet de begge er relativt gennemanalyserede, har en forholdsvis høj rentabilitet og umiddelbart efter ibrugtagningen kan medvirke til at generere indtjening til gennemførelse af andre mindre gunstige delelementer i den samlede plan.”

Naalakkersuisoq for Bolig, Byggeri og Infrastruktur vil i den nærmeste fremtid nedsætte en styregruppe, som skal stå for koordinering af Naalakkersuisuts vision om en pålidelig, tidssvarende og sammenhængende luftfartsinfrastruktur til alle i Grønland. Projektering, forundersøgelse med mere af luftfartsprojekter vil påbegyndes allerede i starten af 2016.

For yderligere informationer, kontakt: Ministersekretær Jensine Berthelsen +299562303 jebe@nanoq.gl