Piteraq-ramte borgere i Tasiilaq

Den nylige Piteraq har ramt mange borgere i Tasiilaq, og forårsaget materielle skader og berørt en række borgere. Naalakkersuisut ved, at dette kan skabe store problemer for borgerne, når den slags hændelser sker. Her er der brug for, at vi i fællesskab søger at hjælpe hinanden.

Vi har i Naalakkersuisut drøftet situationen og er villige til at hjælpe de særligt ramte i Tasiilaq, som har behov for ekstraordinær hjælp.

Jeg kan oplyse, at Naalakkersuisut netop har modtaget en henvendelse fra borgmester Asii Chemnitz Narup om bidrag fra Selvstyret efter Piteraq’en i Tasiilaq.

Naalakkersuisut hilser det velkomment, at kommunen hurtigt har taget en række initiativer til fra det offentliges side at søge at hjælpe de borgere, der er blevet berørt af Piteraq’en, og som ikke er dækket af en forsikring. Derfor ønsker Naalakkersuisut at være borgerne behjælpelig i situationen, inden for de lovgivningsmæssige og økonomiske rammer og i samarbejde med kommunen. Naalakkersuisut har nu taget kontakt til kommunen for at få overblik over de skader som Piteraq’en har forårsaget, samt hvordan en sådan hjælp mest hensigtsmæssigt kan og bør ydes.

Borgerne skal vide, at Naalakkersuisut er indstillet på at yde hjælp til de, der er alvorligt ramt.

Knud Kristiansen
Fungerende Formand for Naalakkersuisut

Kontakt: Afdelingschef Peter Hansen:  +299 541501