TAC for forskellige arter 2016

Fiskefartoej

Naalakkersuisut vedtog i går, den 24. november 2015, TAC-en for forskellige fisk for næste år

Hellefisk
Naalakkersuisut har besluttet, at hellefiskekvoterne for 2016 til forvaltningsområderne Upernavik, Uummannaq og Diskobugten skal forblive det samme som i år.

9.500 tons i forvaltningsområderne Upernavik og Uummannaq, og 9.200 tons i forvaltningsområde Diskobugten.

Derudover er der fastsat en ekstra kvote i hvert af de tre forvaltningsområder på 100 tons som kan indhandles af fritidsfiskere til ræklinge produktion.

Torsk
I det kystnære fiskeri efter torsk har Naalakkersuisut fastsat en kvote på 25.000 tons i lighed med 2015. Størrelsen på kvoten begrundes med stabilitet i fiskeriet samt beskæftigelseshensyn, idet al den torsk, der fiskes, landes til videre behandling på land. Rådgivningen var på 12.379 tons.
Yderligere blev der fastsat en kvote på 1.000 tons, som kan indhandles af fritidsfiskere.

Den havgående torskekvote i Østgrønland og Sydgrønland er 16.000 tons, hvilket er 2.000 tons lavere end i år. Årsagen er at de biologiske surveys i efteråret 2015 viste et lille fald i biomassen.

Den havgående forsøgskvote for torsk i Vestgrønland vil først fastsættes efter at årets fiskeri er evalueret. Selskaberne, der har deltaget i dette fiskeri skal indsende en evaluering af fiskeriet til Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Det forventes at Naalakkersuisut senere i år vil beslutte hvorledes det havgående forsøgsfiskeri efter torsk i Vestgrønland skal gennemføres.

Se TAC-en for andre fisk her

Kontaktperson: Jóhanna Lava Køtlum, kontorchef, Departementet for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: jool@nanoq.gl