Central Rådgivningsenhed Saaffik

Central Rådgivningsenhed/Saaffik giver tilskud til at forebygge misbrug og vold mod børn og unge

En række byer og bygder har fået tilskud på op til kr. 20.000 til at afholde arrangementer og oplysninger, der har til formål at forebygge misbrug og vold mod børn og unge.
Der er f.eks. givet tilskud til afholdelse af borgermøder og radiospots, der sætter fokus på, hvordan man skal komme misbrug og vold mod børn og unge til livs.

Det sker i anledning af, at den 19. november er verdensdag for forebyggelse af misbrug og vold mod børn og unge på initiativ af Women’s World Summit Foundation (WWSF). WWSF er en international NGO, der arbejder for at forbedre kvinder og børns vilkår, og som rådgiver FN.

Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen udtaler,"Misbrug og vold mod børn og unge er en udfordring, Naalakkersuisut tager meget alvorligt. Derfor bruger vi den 19. november til klart at markere, at misbrug og vold mod børn og unge er uacceptabelt."

Det er Central Rådgivningsenhed/Saaffik under Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender, der har uddelt pengene til aktiviteter, der bliver afholdt på dagen. Alle kommunerne har kunnet ansøge om midler.


For yderligere oplysninger, kontakt til Martha Lund Olsen via ministersekretær Sina Møller Kristiansen på telefon 53 93 71 eller mail nimk@nanoq.gl