Vinder af Qujanaq 2015

Ole Reimerip Atuarfik i Kitsissuarsuit vinder af Qujanaq 2015

Siden Qujanaq-konkurrencen blev sat i gang på facebook i september, har folk fra hele landet hver uge sendt gode, sjove og kreative forslag til, hvordan vi kan passe bedre på Grønland. Naalakkersuisut vil gerne takke alle som har været med i Qujanaq.

På et pressemøde i dag afslørede Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko, endelig spændingen om, hvem vinderen af Qujanaq-konkurrencens hovedpræmie er. Vinderen af de 10.000 kr. er Ole Reimerip Atuarfik i Kitsissuarsuit.

Elever og lærere på skolen har brugt en dag på at samle affald i Kitsissuarsuit. De fik samlet en hel del, hvilket også fremgår af billederne video, som Inger Jeremiassen, havde sendt ind.

”Der var nogle virkeligt gode forslag i spil til hovedpræmien. Men Ole Reimerip Atuarfik vinder, fordi skolens initiativ til at samle affald i Kitsissuarsuit rammer kernen af Qujanaqs budskab. Det glæder mig meget at se børn og unge tage så godt vare på vores land. Jeg ønsker Ole Reimerip Atuarfik stort tillykke med førstepladsen!”, siger Mala Høy Kúko.

For yderligere oplysninger kontakt departementschef Mette Skarregaard Pedersen (+299) 529844