Grønlandsk deltagelse i verdenskonference om krisecentre

Grønlandsk deltagelse i verdenskonference om krisecentre i Haag i Holland

I dagene 3.-6. november afholdes 3nd World Conference of Women’s Shelters i Haag i Holland som er en verdenskonference om kvinde krisecentre.

To krisecentre fra Grønland er repræsenteret ved konferencen. Det ene er det Landsdækkende behandling-og krisecenter for Kvinder og børn, Illernit fra Qeqertarsuaq og det andet er Børne- og Familiecenteret i Nuuk.

K.H. Kronprinsessen og H.M. Dronning Máxima af Holland er to af hovedtalerne på den internationale konference. Konferencen har til formål at skabe videns- og erfaringsudveksling på tværs af kulturer og nationaliteter – i sidste ende for at stoppe vold mod kvinder

På konferencen skal Stina Mølgaard fra det Landsdækkende behandling-og krisecenter for Kvinder og børn, Illernit fra Qeqertarsuaq holde oplæg om deres arbejde i Illernit.

Naalakkersuisoq Martha Lund Olsen udtaler i den forbindelse ”jeg er meget glad for at Grønland får mulighed for at præsenterer det arbejde som vi har igangsat og jeg håber det kan være til inspiration for andre”

Konferencen rummer en lang række workshops om emner, der vedrører den komplekse problemstilling, herunder empowerment af voldsudsatte kvinder, internationalt samarbejde på området samt muligheder for at påvirke den internationale dagsorden.

Konferencen blev sidst afholdt i Washington i 2012 med grønlandsk deltagelse og i Alberta i Canada i 2008. Det internationale netværk for kvindekrisecentre (GNWS) står bag konferencerne, der organiseres i samarbejde med lokale organisationer.

Fakta:

Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender har etableret samarbejde om kompetenceudvikling Kattunneq, som sker i samarbejde med Danner, de grønlandske krisecentre, Mælkebøttecenteret, samt Oak Foundation Denmark. Samarbejdet blev skudt i gang med en workshop i Nuuk i maj 2014. Projektet løber til og med 2016.

 

 

Kontakt: Afdelingschef i Departementet for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender, Ellen Magnussen på tlf 34 66 20 eller e-mail ello@nanoq.gl