Greenland Event i Beijing

Grønlandsk promovering af turisme og erhvervsprojekter i Beijing

Som afslutning på besøget i Kina var Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq vært for et Grønlands event på den danske ambassade i Beijing. Godt 100 personer var mødt op til en præsentation af temaerne i Naalakkersuisuts kommende turismestrategi, Grønland som rejsemål, og et foredrag om de mange spændende madvarer der også er en oplevelse for gæster i Grønland.

Der var deltagelse af kinesiske rejsearrangører og journalister med særlig interesse for Grønland og Arktis.  Eventen sluttede med en fremvisning af Great Greenlands seneste sælskindskollektion og en frokost med grønlandske seafood produkter fra Royal Greenland.

Albatros Travel China arbejder sammen med det kinesiske rejsebureau Caissa på en charteraftale om et krydstogt, som i 2017 skal sende 220 kinesiske gæster afsted på et krydstogt langs Grønlands vestkyst.

”Jeg er glad for at se at de gentagne events i Kina omsættes til konkrete salgsaftaler for de kinesiske gæster.” siger Vittus Qujaukitsoq og fortsætter ”Der har denne gang været en mærkbar interesse for de muligheder, der er for oplevelser i Grønland. Det er mit klare indtryk at dette er starten til noget større”.

Den grønlandske delegation præsenterede mulige investeringsprojekter for en række kinesiske virksomheder og finansinstitutioner. Fokus var bl.a. på investering i vandkraftprojekter og infrastruktur. På møderne blev der også vist stor interesse for investering i is & vand projekter.

 

Delegationen, som flyver hjem lørdag, fik også mulighed for at mødes med den islandske ambassadør i Kina for at drøfte handelsmuligheder.

 

Udover en række nye kontakter i Kina, medbringer den grønlandske delegation en række konkrete forslag og initiativer som der skal arbejdes videre med i den nærmeste fremtid.

 

 

For nærmere information kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil 544142.