Nordisk Råd anbefaler "Grønlandsmodellen - Rejseholdet"

Nordiske flag

Nordisk Råd: de nordiske regeringer bør tage ved lære af Naalakkersuisuts rejsehold

På Nordisk Råds 67. Session, der bliver afholdt i disse dage i Reykjavík, blev et forslag om en særlig indsats for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen vedtaget.

Med forslaget anbefaler Nordisk Råd, der består af parlamentarikere fra de nordiske lande, de nordiske regeringer (ministerråd), at der bl.a. skal udarbejdes en nordisk rapport samt etableres et nordisk netværk, der skal styrke indsatsen i Norden for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.

Der lægges op til, at man i dette arbejde skal inspireres af og trække på de grønlandske erfaringer med Naalakkersuisuts ”Grønlands-modellen – Rejseholdet”.    

Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen udtaler, ”Det er positivt, at vores særlige indsats med rejseholdet kan bruges i et nordisk regi. Det er første gang, at et forslag til Nordisk Råds Session tager udgangspunkt i grønlandske erfaringer på socialområdet.”     

Nordisk Råds velfærdsudvalg besøgte Nuuk for at høre mere om ”Grønlandsmodellen – Rejseholdet”

Nordisk Råds velfærdsudvalg, der fremsatte forslaget på Nordisk Råds Session, var i Nuuk i juni for at høre mere om Naalakkersuisuts særlige indsats for voksne med senfølger efter seksuelle overgreb i barndommen.   

”Rejseholdet er en målrettet indsats, som vi kan se har effekt. Det er vigtigt for mig, at vi gør noget - og at det, vi gør, virker. De nordiske parlamentarikere var derfor meget interesserede i at høre om vores erfaringer og var imponerede over vores resultater,” udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen

315 borgere har henvendt sig til rejseholdet. 279 er eller har været i behandling. 

For yderligere oplysninger, kontakt Ivalu Nørreslet Rex på telefon 346034 eller e-mail ivno@nanoq.gl