Grønlandsk ministerbesøg i Knud Rasmussens Hus

Fredag den 30. oktober 2015 kl. 10-13 får Knud Rasmussens Hus i Hundested besøg af den grønlandske kulturminister Nivi Olsen.

Pressen er velkommen til pressemøde om besøget kl. 12.30. Det foregår i Knud Rasmussens Hus, Knud Rasmussens Vej 9, 3390 Hundested.

Den grønlandske minister (eller på grønlandsk Naalakkersuisoq) for uddannelse, kultur, forskning og kirke har taget imod en invitation til at besøge den danske polarforsker Knud Rasmussens hus. Ministeren kommer for at få en rundvisning på museet og en snak med bl.a. museumsinspektør Søren La Cour Jensen om Knud Rasmussen og hans store betydning for Grønland og formidlingen af grønlandsk kultur og historie til resten af verden.

Under besøget vil også kultur- og museumssamarbejde Danmark og Grønland imellem - og på mere internationalt plan – blive drøftet, og ministeren vil blive præsenteret for overvejelserne om at bygge et nyt Knud Rasmussen Museum og Arktisk Oplevelsescenter i Hundested.

Besøget slutter af med et pressemøde kl. 12.30, hvor både gæster og værter vil svare på spørgsmål fra pressen og stille op til fotografering.

I besøget deltager den grønlandske minister Nivi Olsen m.fl., og fra Halsnæs Kommune borgmester Steen Hasselriis og museumsinspektør Søren La Cour Jensen.

Kontakt:

Martin Kjellberg Ishøy
Leder af Ledelsesbetjening og Kommunikation
Halsnæs Kommune
Telefon 3030 6460
E-mail marki@halsnaes.dk  

Jens-Frederik Nielsen
Ministersekretær
Departementet for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke
Grønland
Telefon +299 56 02 99
E-mail jfni@nanoq.gl