Norden ønsker ambitiøs klimaaftale

Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet, Mala Høy Kúko, mødtes i dag d. 28. oktober 2015 med sine nordiske miljø- og klimaministerkolleger i Reykjavík, Island. På mødet vedtog de nordiske ministre en fælles nordisk klimadeklaration, som sender et stærkt signal om Nordens ønske om en ambitiøs klimaaftale til det kommende klimatopmøde i Paris i december 2015. Her skal verdens lande forøge at enes om, hvordan udledningen af de klimagasser, der forårsager klimaforandringer, begrænses.

I forbindelse med dialogen mellem miljø- og klimaministrene, understregede Naalakkersuisoq for Natur, Miljø og Justitsområdet Mala Høy Kúko:

”Klimaforandringerne i Arktis mærkes i særdeleshed i Grønland, hvor de udfordrer vores traditionelle erhverv, som fiskeri og fangst. Naalakkersuisut støtter op om det nordiske ønske om en ambitiøs klimaaftale, men understreger, at det er de industrialiserede lande, der bør tage det primære ansvar for at begrænse udledningerne af klimagasser”.

 

For yderligere oplysninger om Naalakkersuisoqs deltagelse i det nordiske miljømøde, kontakt konstitueret departementschef Mette Skarregaard Pedersen på mobil (+299) 529844.

For yderligere oplysninger om klimaftalen, kontakt klimaspecialist Pernille Bengtsen på telefon (+299) 345161.