Vittus Qujaukitsoq besøger biltestcentre i Nordkina

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq med delegation indledte Kina rejsen med at besøge to vinter biltestcentre i den nordlige del af Kina. De to biltestcentre, som ejes af henholdsvis ATM og BOSCH, ligger i Yakeshi 300 km fra den russiske og mongolske grænse.

”Området i Nordkina er meget sammenligneligt med Kangerlussuaq, idet der er stabilt koldt vejr i lange perioder begge steder. Der er spændende muligheder forbundet med et biltestcenter i Grønland, og det er de muligheder vi er i Kina for at se nærmere på” siger Vittus Qujaukitsoq.

Yakeshi har en del turisme om sommeren, men indtil ATM etablerede sit testcenter, var der så godt som ingen besøgende om vinteren. Det har ændret sig nu, således at hoteller og flyselskab nu også har højsæsonen om vinteren.
En aktivitet som denne vil kunne give Grønland nye aktiviteter på et tidspunkt af året, hvor der kun er begrænsede turister.

Den grønlandske delegation mødte derudover den lokale borgmester i Yakeshi, for at høre nærmere om de fordele det lokale samfund har fået ud af placeringen af et biltestcenter. Borgmesteren fortalte at etableringen af testcentrene, har givet byen et stort løft i form af nye arbejdspladser og stor mediebevågenhed.

Delegationen fortsætter videre til Beijing, hvor der de følgende dage vil være møder med virksomheder og finansinstitutioner, samt et markedsføringsfremstød på den danske ambassade i Beijing.

For nærmere information kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil 544142.