2. viceformand for Naalakkersuisut i Reykjavik

Knud Kristiansen

2. viceformand for Naalakkersuisut i Reykjavik i forbindelse med Nordisk Råds 67. session

2. viceformand for Naalakkersuisut Knud Kristiansen deltager i Nordisk Råds session som delegationsformand pva. Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen, der måtte melde afbud.

Naalakkersuisoq Knud Kristiansen har mandag møde med Færøernes og Åland repræsentanter. Det er et fast punkt, at regeringsledere fra Åland, Færøerne og Grønland mødes i forbindelse med det nordiske statsministermøde som også holdes samtidig med sessionen. Dette markerer også det særlige samarbejde de 3 selvstyrende lande har i Nordisk Ministerråd og Nordisk Råd.

På tirsdag deltager Naalakkersuisut i åbningen af Nordisk Råds session herunder i den traditionelle modtagelse hos Islands præsident.

På dagsordenen er statsministrenes nye initiativer omkring afskaffelse af nordisk grænsehindringer for borgere og erhvervsliv, samt det fortsatte arbejde med at modernisere det nordiske samarbejde.

Nordisk Råd har på sit møde tirsdag en debat mellem de nordiske statsministre og Nordisk Råds medlemmer om ”mulighed for et tættere og øget nordisk samarbejde fremover”.

”Jeg ser meget frem til tirsdagen møde i Nordisk Råd, hvor alle de nordiske statsministre skal give deres bud på det nordiske samarbejdes fremtid.” udtaler Knud Kristiansen.

”Som vores formand sagde i sit åbningstale til Inatsisartut i september er det nordske samarbejde særligt vigtigt for Naalakkersuisut, fordi vi her selv deltager i diskussionerne med ministre og parlamentarikere fra de andre lande. 2015 har været et særligt år for os, fordi Danmark har haft formandskabet i Nordisk Ministerråd, og det har givet mulighed for både møder i Grønland og deltagelse i en række interessante projekter, som f.eks. Naturinstituttets havbundundersøgelser ved Østgrønland” slutter Knud Kristiansen.

Ud over Knud Kristiansen deltager Naalakkersuisoq for Nordisk samarbejde Doris Jakobsen. Endvidere deltager Naalakkersuisoq Nivi Olsen med særlig henblik på kulturministrenes møde og Naalakkersuisoq Mala Høy Kúko i miljøministrenes møde.

For yderligere informationer, kontakt:
Ministersekretær Jensine Berthelsen +299562303 jebe@nanoq.gl  
Seniorrådgiver Jørgen S. Søndergaard +4540343123 jss@ghsdk.dk