Kaffemik i Nordens Hus I Reykjavik for Grønlændere i Island

Naalakkersuisoq for Nordisk Samarbejde Doris Jakobsen inviterede landsmænd til kaffemik søndag 25. oktober i Nordens Hus Reykjavik.

Den grønlandske delegation til Nordisk Råds Session, som bla. består af Naalakkersuisoq for Boliger, Byggeri og Infrastruktur Knud Kristiansen og Naalakkersuisoq for Uddannelse, Kultur, Forskning og Kirke Nivi Olsen samt to medlemmer af Nordisk Råd Ineqi Kielsen, Siumut, og Iddimanngiiu Bianco, Inuit Ataqatigiit deltog under kaffemikken.

Doris Jakobsen er glad for arrangementet.
Det var et godt arrangement, hvor herboende grønlændere benyttede chancen til at tale sammen om de problematikker man som grønlænder kan støde på til dagligdagen.
Her blev den danske ambassade i Reykjavik rost:

”Herboende grønlændere er glade for den danske ambassadør i Reykjavik. Grønlændere som flytter hertil kan stå i klemme mellem Grønland, Danmark og Island. Vi kan fornemme at herboende grønlændere mangler at organisere sig. De mangler et samlingssted, hvor problematikkerne om uddannelse, statsborgerskab, pension og tolkning kan diskuteres”, siger Doris Jakobsen.

30 grønlændere med deres familie deltog i arrangementet.

"I det daglige er vores landsmænd i andre lande jo Grønlands ambassadører og derfor er det vigtigt for Naalakkersuisut at holde kontakter til landsmænd rundt omkring i verden. Sammenkomsten var en positiv oplevelse og gavnlig” slutter Doris Jakobsen.

For yderligere information kontakt ministersekretær Rosa Thorsen, + 299 55 33 03