Grønland i Kina

Naalakkersuisoq for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender Vittus Qujaukitsoq rejser i dagene 24. oktober til 31. oktober til Kina.

Rejsen begynder med et besøg på Bosch Winter Test Center i Yakeshi, som drives af Arjeplog Test Management (ATM) fra Nordsverige. ATM undersøger mulighederne for etableringen af et anlæg i Kangerlussuaq.

Rejsen fortsætter til Beijing, hvor der på Kopenhagen Fur Designstudio er arrangeret en præsentation af Great Greenlands seneste pelskollektion overfor en række kinesiske pelsindkøbere. Det kinesiske marked for afsætning af pels er stort, så det vil være et vigtigt marked for fremtidig afsætning ikke mindst af sælskind til brug for kinesiske unge designere.

Rejsen omfatter en grønlandsdag på den Danske Ambassade i Beijing, hvor repræsentanter fra det kinesiske erhvervsliv sammen en lang række kinesiske journalister deltager. På grønlandsdagen vil der bl.a. være præsentation af Grønland som turistland overfor den kinesiske rejsebranche, Grønlands potentiale inden vandkraft, mulighederne for produktion af is og vand til eksport, præsentation af Great Greenlands nyeste pels kollektion m.m.
Vittus Qujaukitsoq holder endvidere møder med private virksomheder, investeringsbanker og arktiske forskningsinstitutioner.

For yderligere informationer kontakt ministersekretær Nauja Møller på mobil +299 54 41 42