Socialrådgivere på efteruddannelse

Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen besøger socialrådgivere på efteruddannelse i Ilulisaat.

”Socialrådgiverne og sagsbehandlerne har store udfordringer i deres daglige arbejde, med mange komplicerede sager. Vi har derfor en målsætning om at uddanne og opkvalificere ansatte indenfor det sociale område”, udtaler Naalakkersuisoq for Familie, Ligestilling og Sociale Anliggender Martha Lund Olsen.

Formålet med efteruddannelsen for socialrådgiverne er, at opkvalificere de personer der allerede arbejder indenfor området. Uddannelsen er opdelt i fire søjler som teori, øvelser, supervision og egen terapi. Med de fire søjler styrkes socialrådgiverne fagligt, men også mentalt til at kunne varetage vanskelige opgaver som socialarbejde nu kan være. Fagene er socialt arbejde, psykologi og jura.   

Efteruddannelsen som er modulopbygget startede i efteråret 2014 og slutter i 2017. Uddannelsen afvikles i Ilulissat i disse dage.

Betingelser for optagelse på uddannelsen er, at man er i et fast ansættelsesforhold i en kommunalforvaltning.

Der er optaget 20 studerende.

Besøget i Ilulissat afsluttes med et borgermøde i aften kl. 19.00 – 20.30 på Hotel Icefjord.

 

For yderligere information kontakt ministersekretær Sina Møller Kristiansen på e-mail nimk@nanoq.gl eller mobil (+299) 53 93 71.