Fiskerirester skal kunne udnyttes

Karl-Kristian Kruse:Rest fra fiskeriet skal kunne udnyttes

-Naalakkersuisut er interesseret i, om der er grundlag for udnyttelse af de rest råvarer, der genereres i fiskeriproduktion, siger Naalakkersuisoqmedlemmet for Fiskeri, Fangst og Landbrug, Karl-Kristian Kruse.

Naalakkersuisoqmedlemmet skal i dagene den 3. og 4. oktober deltage i et erhvervsseminar i Kangaamiut. Bygebestyrelsen, som er arrangør af seminaret, har flere oplægsholdere i seminaret. Karl-Kristian Kruse er blandt talerne.

Naalakkersuisoqmedlemmet Karl-Kristian Kruse understreger, at Naalakkersuisut er i gang med at nedsætte en arbejdsgruppe bestående af relevante departementer og fiskerierhvervet. Arbejdsgruppen skal kortlægge mængden af rest af råvarer fra fiskeriet.

- Der skal undersøges hvilke muligheder der er for produktinnovation og hvordan der lovgivningsmæssigt kan skabes bedre rammer. Hensigten er, at erhvervet skal få et klart billede af, om der er potentiale i udnyttelse af rest råvarer, siger Karl-Kristian Kruse.

Naalakkersuisoqmedlemmet fremhæver blandt andet, at interessen for tang som tilbehør til kosten er stigende både i Grønland og i nordiske lande.

- Produktion af arktisk tang er en enestående mulighed, der kan udvikles i Grønland som et supplement til kommercielt fiskeri og fangst, siger Karl-Kristian Kruse.

 

 

Kontaktperson: Jørgen Isak Olsen, departementschef, Departement for Fiskeri, Fangst og Landbrug. Mail: jio@nanoq.gl